Riool onstoppen is ons vak

ontstoppen

Riool ontstoppen?

Als specialist in rioleringswerk verzorgen wij zowel preventieve reiniging  als ontstopping van leidingen, afvoer en riolering. Wij kunnen elke diameter  riolering reinigen en ontstoppen. Zonder hak- en breekwerk uw riool ontstoppen. Kortom: een schone  leiding, zonder overlast. Hoe?

 

Mechanische reiniging,

Mechanische reiniging is geschikt om  afvoerleidingen binnenshuis, bijvoorbeeld uw toilet, wastafel, gootsteen  of  keukenafvoer te reinigen. Onze monteurs frezen de afvoersystemen  schoon tot de leidingen weer hun oorspronkelijke diameter hebben. Mechanisch  reinigen is een milieubewuste methode voor het ontstoppen van rioleringen. Verstoppingen in bijvoorbeeld uw  wastafel, gootsteen of toilet kunnen zo snel worden opgelost.

 

Waterdruk reiniging

Voor het ontstoppen  van grondafvoerleidingen rondom het huis – riool ontstoppen – maken wij gebruik van hoge waterdruk reiniging.  De leiding wordt dan schoongespoeld, zodat restanten van de verstopping  verdwijnen.

Het aanpakken is natuurlijk niet eenvoudig. Het verstopte riool aanpakken is dan noodzakelijk, niet alleen door het verwijderen van de verstopping, maar ook door te zorgen dat er geen herhaling plaatsvindt, door het versterken of maken van de gehele constructie.

 

Oplossingen voor het verstopte riool zijn onder andere de professionele toepassing van hogedruk water systemen die met behulp van een roterende kop en een hogedruk waterslang in het rioleringssysteem wordt gebracht. De kop trekt de gehele slang voort en snijdt en spoelt ondertussen de vervuiling weg.

 

Het ontstoppen van een riolering met hogedruk water is echter wel vakwerk; er zijn tientallen soorten spuitkoppen en niet elk riool is bestand tegen de druk.